Svalbard marathon

Långt upp på det norra halvklotet ligger den mytomspunna ögruppen Spetsbergen, mera känd som Svalbard. På senvinter tidig vår avgörs här världens nordligaste maraton.

Vi bor tre nätter i Longyearbyen, vi äter gott, förkovrar vår svalbardkunskap på museum & spenderar en heldag på havet med bland annat den spektakulära ryska gruvstaden Barentsaburg som etappmål. Vi upplever Svalbards fantastiska natur, vyer och får vara med om en midnattssol som är svår att överträffa.

Leonard_medalj

Väljer man att springa 42 km är det två varv som gäller. Bansträckningen är bitvis tuff. Den börjar lätt nedför för att sedan flacka ut och gå längs med havet i ca 15 km och avlutas med en stigning på 5 km in mot mål/varvning.

Längs banan finns det utplacerade energi och dryckesstationer. I mål väntar störtskön medalj och diplom.

I priset ingår: Tre nätter inklusive frukost på Basecamp Trappers Lodge Hotell (del i dubbelrum). Flyg tur och retur Oslo – Longyearbyen (anslutningsflyg offereras på begäran).
Anmälningsavgift Svalbard maraton + tröja.
Heldagstur med båt (ribbåtar),
(kläder och skor för turen får man låna)
Entré till Svalbard museum.
Tre middagar. Två svenska guider med under hela resan.
Antal platser: 18 stPris: 21995 kr


I priset ingår inte:
Dryck, avbeställningsskydd & reseförsäkring (de flesta är försäkrade i hemförsäkringen).För bokning eller mer info:
Leonard@leonarden.se

Leonard Lissdaniels 0706 31 15 70

Svalbard Ren

Longyearbyen är uppbyggd som en gammal vilda westernstad med en huvudgata som löper genom byn. Där finns hotell, barer, outdoorbutiker, postkontor, mataffär mm. Skulle man ha bössan med sig måste man lämna den i vapenskåpet som står i entrén på den lokala coopbutiken.

Det är ingen ovanlig syn med promenerande svalbardrenar mitt i byn!

Vi ses på Svalbard!