Hyr skoter
Hyr skoter

Hyr skoter och upptäck Sälen med dess vackra fjäll och natur med Guide, eller ge dig ut på ett eget äventyr. Vi har skotrar som passar både nybörjare och den mer erfarne åkaren. När du hyr skoter av oss ingår hjälm, vi har också skoteroveraller och skoterkängor man kan låna utan extra kostnad. Men det vanliga är att man åker i sina egna skid/vinter kläder. Vare sig du hyr skoter själv eller följer med på någon av våra guidade turer gör vi en genomgång av skoter och karta så du känner dig säker under turen.

Hyr skoter utan guide

Snabba sportskotrar eller tvåsitsig familjeskoter? Mysig fikatur eller utmanande långturer? Kanske behöver du en pulka bakom skotern? Oavsett önskemål så har vi något som passar dig, självklart hjälper vi till att tipsa om bra leder och guldkornen du inte får missa.
För att få köra skoter på egen hand, utan någon guide, krävs B-körkort utfärdat innan 1 januari 2000. Har du tagit körkort år 2000 eller senare måste du ha speciellt förarbevis för snöskoter (med guide gäller andra körkortsregler).
Priserna varierar beroende på skotertyp, bränsle ingår ej. Vid avbokning så debiteras 50% av hyrkostnaden om avbokningen ej sker 24 timmar innan bestämd tid.

För att mer information eller bokning ring oss på 0280-26065 eller maila Booking@leonarden.se
Nytt för iår är att du
kan boka skotrar direkt via visit dalarna. Klicka på knappen här nedanför så kommer du vidare till bokningsidan.

Guidade skoterturer

Följ med på något av våra skoterturer med guide! Tisdag-lördag erbjuds två turer per dag.

Tre Fjäll 09:30-12:30
Detta är turen för dig som vill vara ute på skoter lite längre.
Vi åker över sammanlagt tre fjäll – Hemfjället, Mellanfjället & Storfjället. Ungefär två tredjedelar in på turen stannar vi på mysiga Storfjällsgraven för lunchpaus. Där finns möjligheten att välja mellan en värmande gulasch/grönsakssoppa, varmkorv eller en frasig våffla. Till det får man välja dryck, kanske en varm choklad med vispgrädde låter lockande?
Pris: 1295 kr
Extra passagerare: 200 kr

 

Fikaturen 13:00–15:00
Detta är turen för dig som vill prova på att köra skoter i fjällmiljö samtidigt som du upplever ett riktigt smultronställe i Sälen. Målet med turen är nämligen att ta sig till klassiska Storfjällsgraven för ett fikastopp. Storfjällsgraven ligger 5 km från närmsta civilisation och hit kan man bara ta sig med hjälp av skoter, skidor eller hundspann.
Turen tar ca 1,5-2h och anpassas efter väder & gruppens önskemål.
Pris: 995 kr
Extra passagerare: 200 kr

För att få köra skoter med guide krävs B-körkort eller AM-kort (moped klass 1). 
I priserna ingår hjälm och bränsle.

För att mer information eller bokning ring oss på 0280-26065 eller maila Booking@leonarden.se
Du kan också boka våra guidade turer via visit dalarna. Klicka på knappen nedanför för att ta dig vidare. 

Skräddarsydda upplevelser

Är ni ett kompisgäng, företag eller fler än 5 personer kan vi skräddarsy arrangemang. Det kan vara allt från flerdagsturer med skoter och guide till middagar på Storfjällsgraven, övernattning på fjället, lössnökurs och så vidare.

Tveka inte! Hör av er till oss med era önskemål. Pris på förfrågan.